Weer Karpathos | Alles over het klimaat op Karpathos

Weer Karpathos: dit is het klimaat van Karpathos

Wanneer kun je het beste je vakantie naar Karpathos boeken? Wanneer is het lekker weer op Karpathos? Op de Griekse Eilanden is het over het algemeen goed toeven, van mei tot en met oktober. En dat is op Karpathos niet anders. Bekijk het weer op Karpathos.

Klimaat Karpathos

Karpathos heeft een mild klimaat. Dat wil zeggen dat de zomers warm en zonnig zijn. En de winters heel mild. Het kan in de wintermaanden best hard waaien en regenen op Karpathos, maar niet zo erg als op bijvoorbeeld Rhodos. Houd altijd rekening met een stevige wind, wanneer je ook op vakantie naar Karpathos gaat.

Weer Karpathos per maand

Omdat het weer op Karpathos van mei tot en met oktober het lekkerst is, kun je hier lezen wat de voordelen van elke maand zijn als je een vakantie Karpathos wilt boeken.

 • Mei
  Het begint al lekker warm te worden op Karpathos. De thermometer tikt gemiddeld zo’n 23°C aan en ’s avonds koelt het af naar zo’n 15°C. Er is een heel kleine kans op een bui. Mei is een goede maand op Karpathos als je zin hebt in een actieve vakantie, bijvoorbeeld een mooie wandelvakantie. Ook als je houdt van windsurfen is mei een goede maand om naar Karpathos te gaan. Houd er rekening mee dat de zee nog vrij koud is.
 • Juni
  Als je niet aan de schoolvakanties vast zit, is juni een geweldige maand om je vakantie te plannen. Het weer op Karpathos is dan namelijk super. Nog niet te warm, met maximumtemperaturen van zo’n 27°C. Er valt nauwelijks regen en de zeewatertemperatuur loopt al lekker op.
 • Juli
  Een populaire maand voor een vakantie Karpathos en ook een dure. Vliegtickets Karpathos zijn in juli het duurst, maar het weer op Karpathos maakt een hoop goed. Zo’n 13 uur zon op een dag, met elke dag temperaturen van rond de 30°C. Dankzij de wind voelt het gelukkig nooit echt bloedheet. Ook de avonden zijn zwoel in juli.
 • Augustus
  Augustus is hot hot hot op Karpathos. Het is elke dag lekker weer. Je hoeft het weerbericht er nauwelijks op na te slaan. De thermometer tikt elke dag de 30°C aan en ’s avonds is het nooit koeler van 20°C. Er staat altijd wind op Karpathos, wat fijn verkoelt. De zee is ook heerlijk in augustus. Augustus is ook de drukste maand op het eiland, hoewel Karpathos nog zo onbekend is, dat er van massatoerisme niet echt sprake is.
 • September
  Qua weer op Karpathos en de drukte is september een perfecte maand voor een vakantie. Overdag is het ongeveer 27°C en de avonden zijn nog steeds zwoel. Je hebt nauwelijks kans op regen. Maar houd nog wel rekening met soms stevige wind. Als je houdt van surfen, duiken en snorkelen, dan is een vakantie Karpathos in september een goed idee.
 • Oktober
  In oktober wordt alles kalmer op Karpathos. Ook het weer. Het kwikt bereikt overdag nog zo’n 23°C en er schijnt nog steeds volop zon. Er is wel een grotere kans op regen. Als je wilt wandelen of watersporten op Karpathos, dan is oktober er een goede maand voor.

Meer over Karpathos