Wandelen op Karpathos: 3 leuke wandelroutes op Karpathos | Vakantie Karpathos
Bezienswaardigheden

3x wandelen op Karpathos

Karpathos is een eiland voor rustzoekers. Dit Griekse eiland kent eigenlijk nog helemaal geen massatoerisme. Heerlijk. Het lijkt een beetje vergeten te zijn, doordat Kreta en Rhodos de buureilanden van Karpathos zijn. Prima. Geen grootschalige accommodatie. Op je gemakje het eiland verkennen. En heerlijk wandelen, door de heuvels, langs de pijnbomen en prachtige baaien. Wil je wandelen op Kaprathos? Dit zijn 3 leuke wandelingen om te maken. 

Wandelen op Karpathos: tips

  • Wil je gaan wandelen op Karpathos? Dan is Pigadia een goede uitvalsbasis. Er rijden niet veel bussen op Karpathos, maar de bussen die er rijden, vertrekken in Pigadia en brengen je naar het beginpunt van je wandeling. Leuk accommodatie in Pigadia is bijvoorbeeld Appartementen Three Stars of Afoti Beach.
  • Elders op het eiland wandelen? Dan is het handig om een huurauto bij je te hebben. Lees meer over een auto huren op Karpathos.
  • Omdat Karpathos nog niet enorm toeristisch is, hoef je op het eiland geen platgetreden wandelpaden te verwachten. Sterker nog, het kan af en toe nog best eens ploeteren zijn. De wandelpaden staan wel goed aangegeven, op paaltjes met daaraan vast rode metalen plaatjes.
  • Bij reisboekhandel De Zwerver kun je een goede wandelkaart voor Karpathos kopen.
  • Je hebt wel goede wandelschoenen nodig als je gaat wandelen op Karpathos.
  • Misschien een beetje overbodig, maar zorg dat je een waterflesje, zonnebrand en een goede rugtas bij je hebt.

Wandelen op Karpathos: 3 wandelroutes

Wandelroute 1: van Pigadia naar Agia Kyriaki kerk

Wandelen op Karpahos: bekijk de tips | Vakantie Karpathos

Je wandelt vanuit Pigadia naar de Agia Kyriaki kerk. Deze kerk staat schitterend hoog op de top van een heuvel. Tijdens de wandeling kom je, op rustig tempo, door mooie dorpjes en fraai begroeide omgeving. Overal waar je kijkt, zie je de helderblauwe zee.

Wandelroute 2: Othos, Stes en Pyles

Wandelen op Karpathos: foto met dank aan Art & Walk | Vakantie Karpathos

Othos, Stes en Pyles liggen op een hooggelegen deel van Karpathos, grofweg tussen Aperi en Lefkos. Othos is het hoogst gelegen dorp en je gaat hier vanuit Pigadia met de bus naartoe. Je wandelt op zo’n 600 meter hoogte  door smalle straatjes en later door wijngaarden naar de andere dorpjes toe. In Stes en Pyles kun je naar hartenlust typisch Griekse huisjes met bont geschilderde deuren en kozijnen fotograferen.

Wandelroute 3: Metenes naar Pyles

Wandelen op Karpathos: bekijk de tips | Vakantie Karpathos

Menetes is een bergdorpje niet al te ver van Pigadia en de weg ernaartoe is behoorlijk stijl. Gelukkig kun je op de heenweg de bus nemen. Het dorpje is het bekijken waard, met pastelkleurige huizen en heel fraaie tavernes om even wat te drinken. Je wandelt door de ongerepte natuur terug naar Karpathos Stad.

Meer over wandelen op Karpathos

Wandelen op Karpathos
Bewaar op Pinterest

Wandelen op Karpathos, 3 leuke wandelroutes op Karpathos. Bekijk de tips!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *