De mooiste dorpjes op Karpathos | Vakantie Karpathos
Bezienswaardigheden,  Steden en dorpjes

De mooiste dorpjes op Karpathos

Als je om één reden een vakantie Karpathos zou moeten boeken, dan is het wel om de mooie dorpjes op Karpathos te bekijken. Het eiland is sowieso helemaal niet toeristisch en de dorpjes op Karpathos zijn nog schitterend onontdekt. 

Historisch Arkassa

Mooiste dorpjes Karpathos: Arkassa | Vakantie Karpathos

Mooiste dorpjes Karpathos, accommodatie in Arkassa: Arkasa Palaca Boutique Villas | Vakantie Karpathos

De meeste dorpjes op Karpathos bevinden zich aan de wat drukkere oostkant van het eiland. Hier heb je de vele stranden en de ‘hoofdweg’ van Pigadia naar Olymbos. Kom je aan de westkant van Karpathos, dan zie je meteen dat dit er heel anders uit ziet. Een ruiger landschap, veel rotsen en golven. Adembenemend. Gelukkig zijn er ook aan de westkant mooie dorpjes op Karpathos en één van de mooiste is Arkassa. Hier vind je nog archeologische opgravingen en de overblijfselen van kerkjes uit de 5de eeuw. Maar Arkassa zelf is ook schitterend, met pastelkleurige huisjes, een prachtig spits kerkje en hele fijne stranden. Het is leuk om vakantie te vieren in Arkassa, bijvoorbeeld bij Arkasa Palaca Boutique Villas.

Kyra Panagia

Mooiste dorpjes op Karpathos: Kyra Panagia | Vakantie Karpathos

Kyra Panagia is niet alleen één van de mooiste stranden op Karpathos, het is ook omringd door een schattig klein dorpje. Je komt in Kyra Panagia door op de weg van Aperi naar Olymbos de afslag te nemen en dan flink af te dalen op een weg met haarspeldbochten. Maar als je eenmaal beneden bent, heb je geen spijt van je tocht. Kyra Panagia is prachtig tussen de woest begroeide kliffen gelegen, heeft prachtige huisjes, een mooi kerkje en een paar heel fijne restaurants. En ja, het strand is ook een echte aanrader. Logeren in Kyra Panagia is ook de moeite waard, bijvoorbeeld bij Lux View Villas.

Lunchen in Finiki

Mooiste dorpjes op Karpathos: Finiki | Vakantie Karpathos

Finiki is één van de meest verrassende dorpjes op Karpathos. Het is eigenlijk een miniscuul vissersplaatsje aan de westkust van Karpathos, op zo’n 5 kilometer van Arkasa. Maar in Finiki is het wel heerlijk toeven. Ga er minstens één middag naartoe om er te genieten van een geweldige lunch. Aan de haven zitten namelijk verschillende restaurants waar je de lekkerste verse vis het van eiland kunt eten. Nog even relaxen? Vlak voor de haven vind je nog een klein zandstrand met ligbedden en parasols.

Dromerig Spoa

Mooiste dorpjes op Karpathos: Spoa | Vakantie Karpathos

Omdat Spoa op de weg tussen Aperi en Olymbos ligt, wordt het door de meeste bezoekers aan Karpathos voorbij gereden. Ontzettend zonde. Want Spoa is één van de mooiste dorpjes op Karpathos. Juist omdat het zo’n vergeten plek heeft, lijkt de tijd er te hebben stil gestaan en gaat het leven er lekker langzaam aan. Maar de uitzichten vanuit Spoa op de kust en de omgeving zijn prachtig en er zijn mooie, dromerige straatjes vol bloemen en historische kerken en kapelletjes.

Lees alles over Spoa

Traditioneel Mesochori

Mooiste dorpjes op Karpathos: Mesochori | Vakantie Karpathos

Mesochori ligt aan de westkant van Karpathos, niet ver van Lefkos. Het is één van de mooiste dorpjes op Karpathos. Er wonen slechts 300 mensen in Mesochori en het dorp was tot de jaren ’60 alleen te voet bereikbaar. De tijd lijkt er dan ook de hebben stil gestaan. Parkeer je huurauto net buiten het dorpje, want Mesochori is alleen te voet te bereiken.

De mooiste dorpjes op Karpathos ontdekken?

Je kunt misschien via je touroperator een excursie boeken om de dorpjes op Karpathos te ontdekken. Maar eigenlijk is het gemakkelijker én leuker om een auto te huren en zo het eiland te verkennen. Je bent dan gewoon lekker flexibel. Auto rijden is trouwens gemakkelijk op Karpathos. Het is niet druk en je kunt rustig rijden. Lees meer over een auto huren op Karpathos.

Lees ook

De mooiste dorpjes op Karpathos
Bewaar op Pinterest

De mooiste dorpjes op Karpathos | Vakantie Karpathos

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *