Hoe is Karpahos? Ontdek Karpathos, Griekenland

Hoe is Karpathos?

Hoe is Karpathos? Houd jij van mooie eilanden? Ben je specifiek fan van Griekse eilanden? Of ben je gewoon op zoek naar een leuke en zonnige vakantiebestemming? Dan is Karpathos een heel leuke bestemming. Maar hoe is Karpahos? Bekijk wat jij kunt verwachten tijdens een vakantie op Karpathos.

Hoe is Karpathos?

Gemoedelijkheid, geen grote resorts, weinig tot geen massatoerisme, dromerige dorpjes, fijne havenplaatjes en beschutte baaien met zandstranden. Dat is Karpathos is een notendop. Karpathos is één van de weinige Griekse eilanden die nog niet helemaal plat gelopen zijn door toeristen. En dat is stiekem gewoon ontzettend fijn. Je proeft hier nog de echte, authentieke Griekse sfeer. De meeste accommodatie is lekker kleinschalig en rustig. Maar dat het eiland nog vrij rustig is, wil nog niet zeggen dat het saai is. Integendeel! Er zijn geweldige dorpjes om te ontdekken, je kunt heerlijk uit eten op Karpathos en je kunt mee met leuke excursies.

Het weer op Karpathos

Van april tot en met oktober is het lekker weer op Karpathos en kun je dus met een gerust hart op vakantie gaan. In het voorjaar is de zee nog wel wat koud. ’s Zomers is het logischerwijs het warmst op Karpathos, maar omdat het altijd waait op het eiland heb je eigenlijk niet veel last van de warmte. Als je buiten de schoolvakanties op vakantie kunt, zijn juni en september de perfecte maanden voor een vakantie Karpathos. Het weer is dan heerlijk. Niet te warm. Ook fijn: Er zit nooit veel verschil tussen de dag- en nachttemperaturen. Ofwel: de avonden zijn op het eiland lekker zwoel.

Lees meer over het weer op Karpahos

Accommodatie op Karpathos

Karpathos is een eiland zonder gigantische resorts en al helemaal geen all-inclusive resorts. Wat dan wel? Kleinschalige appartementencomplexen, knusse hotels en leuke B&B’s. Vaak uitgebaat door heel lieve lokale mensen. Zelfs als de appartementen of hotels vol zitten is het nog rustig op je accommodatie. Heerlijk.

Bekijk de leukste accommodatie op Karpathos

Het eiland ontdekken

Het is heerlijk om Karpathos te ontdekken. Dit kan het beste met een huurauto of een scooter. Je kunt dan heel gemakkelijk de mooiste dorpjes, strandjes en bezienswaardigheden ontdekken en je hebt alle vrijheid. Het is gemakkelijk om auto of scooter te rijden op het eiland. Het is helemaal niet druk en je kunt op de meeste plekken heel gemakkelijk komen. Je kunt, via je reisorganisatie of op locatie, ook vrij eenvoudig en niet heel duur, leuke dagjes weg boeken. Bijvoorbeeld een dagtrip naar Olymbos of een zeiltocht naar de mooiste zandstrandjes in afgelegen baaien op Karpathos.

Lees meer over een auto huren op Karpathos

Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *