Top 10 bezienswaardigheden Karpathos, Griekenland
Bezienswaardigheden

Top 10 bezienswaardigheden op Karpathos

Ben je benieuwd wat de mooiste bezienswaardigheden Karpathos zijn en wat je allemaal kunt zien en doen tijdens je bezoek aan het eiland? Je zult je niet vervelen. Er zijn pastelkleurige dorpjes, prachtige kerkjes, adembenemende stranden en nog veel meer. Bekijk de top 10 bezienswaardigheden Karpathos.

Top 10 bezienswaardigheden Karpathos

Hoofdstad van Karpathos: Pigadia

Karpathos Stad: Pigadia | Vakantie Karpathos

Pigadia wordt ook wel Karpathos Stad genoemd en mag je wel de hoofdstad van Karpathos noemen. Pigadia is de grootste plaats van het eiland, heeft een gezellige haven, fijne stranden en leuke restaurantjes. Aan de haven is altijd wat te beleven. Je kunt er mee met diverse excursies of je kunt winkelen in de straatjes achter de haven.

Lees meer over steden en dorpen op Karpathos

Accommodatie in Pigadia

Traditioneel Olymbos

Bezienswaardigheden Karpathos: Olymbos | Vakantie Karpathos

Je kunt niet om Olymbos (ook wel Olympos genoemd). Het is een van de meest belangrijke bezienswaardigheden op Karpathos, en een echte must-see. Olymbos ligt het meest noordelijk op het eiland en is pas sinds enkele jaren goed bereikbaar via de weg. Omdat het stadje altijd zo geïsoleerd heeft gelegen, is het nog heel authentiek. Sterker nog, Lonely Planet noemt Olymbos het laatste authentieke Griekse dorp op de Griekse eilanden. Inmiddels is het stadje wel wat gewend geraakt aan toeristen, maar inderdaad: Olymbos ziet er nog heel traditioneel uit. De gebouwen zijn bijzonder gedecoreerd, de vrouwen lopen nog in kleurrijke klederdracht en er zijn bijzondere Griekse molens op een hoge klif te bewonderen.

Bergdorpjes: Volada, Othos en Pyles

Je kunt de bergdorpjes Volada, Othos en Pyles in één adem bezoeken als je van Aperi naar Finiki of Arkassa rijdt. Je kunt een bezoekje aan deze dorpjes mooi combineren met een paar uur strand in Kyra Panagia en een late lunch in Finiki. Volada is een mooi plaatsje met een kerk waar heel Karpathos met Pasen voor uitloopt. In Othos vind je mooie pleintjes en de beste plekken om panoramafoto’s van Karpathos te maken. Pyles is een echt boerendorpje. Je kunt er naar het agrarisch museum en heerlijke traditionele producten komen. Stap in elk dorpje even uit en geniet van de unieke sfeer.

Kyra Panagia: prachtig strand

Bezienswaardigheden Karpathos: Kyra Panagia | Vakantie Karpathos

Aan mooie stranden op Karpathos geen gebrek. En Kyra Panagia is één van de mooiste stranden op het eiland. Het is echter net even dat beetje meer dan alleen een strand, want het is omring door een handjevol schattige huisjes, fijne hotels en appartementen en een iconisch kerkje met een rood dak. Je kunt ook heerlijk eten in Kyra Panagia. Houd je van strand en ben je een echte rustzoeker? Dan is een vakantie in Kyra Panagia misschien wel wat voor jou.

Lees meer over Lux View Villas in Kyra Panagia

De haven van Finiki

Bezienswaardigheden Karpathos: Finiki | Vakantie Karpathos

Klein maar fijn en toch één van de leukste bezienswaardigheden Karpathos. Finiki is een heerlijk, kleurrijk vissersdorpje. Het dorpje bestaat eigenlijk alleen maar uit het haventje, een straatje erachter en nog een paar appartementen en vakantiehuisjes eromheen. Stiekem heel leuk. De restaurantjes van de haven zijn de perfecte plek voor een goede lunch met verse vis. Mama Cuisine is één van de leukste restaurantjes. Daarna kun je nog even genieten van de zon op het kleine zandstrand.

Dromerig Spoa

Bezienswaardigheden Karpathos: Spoa | Vakantie Karpathos

Spoa is typisch zo’n dorpje op Karpathos waar bijna helemaal niemand komt. En juist daarom is het één van de leukste bezienswaardigheden Karpathos. Want doordat er zo weinig toeristen aanleggen, is het één van de meest onverdorven plekken van het hele eiland. De slingerende, dromerige straatjes, het mooie kerkje en de geweldige uitzichten zijn het bezoeken waard.

Lees alles over Spoa

Kleurrijk Arkasa

Bezienswaardigheden Karpathos: Arkassa | Vakantie Karpathos

Arkasa, of Arkassa, ligt aan de westkust van het eiland en het ziet er daar zo anders uit dan in het oosten, dat het alleen daarom al een van de leukste bezienswaardigheden in Karpathos is. Het spitse kerktorentje, middenin het kleurrijke stadshart, is één van de mooiste op het eiland. Daarnaast vind je nog overblijfselen uit de oudheid en ruïnes uit de 5de eeuw in Arkassa.

De stranden van Karpatahos

Bezienswaardigheden Karpathos: Apella beach | Vakantie Karpahos

Bezienswaardigheden Karpathos: Achata beach | Vakantie Karpathos

De stranden zijn misschien wel de mooiste bezienswaardigheden in Karpathos. Bekende steden op het eiland hebben eigen stranden, maar het is leuker om de wat afgelegen baaien te bezoeken tijdens je vakantie op Karpathos. Zo werd Apella al een paar keer verkozen tot het mooiste strand van Europa. Het is dan ook een plaatje, prachtig afgelegen met slechts enkele tientallen parasolletjes en ligbedden. Vanuit Pigadia ligt Atacha beach net even wat dichterbij, nog voordat je Aperi in rijdt. Het is een smal, bochtig weggetjes dat naar het strand leidt, maar het is het tochtje meer dan waard. In het hoogseizoen kun je er ligbedden en parasols huren en er is een erg fijn restaurantje om uitgebreid te lunchen. Van alle vakantieresorts heeft Amoopi fijne stranden. Ze liggen allemaal op loopafstand van elkaar en hebben een totaal eigen sfeer en karakter.

Windsurfen op Karpathos

Windsurfen op Karpathos, Griekenland (foto met dank aan Ion Club) | Vakantie Karpathos

Je ziet het meteen als je op Karpathos het vliegtuit uitstapt: het is een eiland voor surfers. Vlakbij het vliegveld ligt Afiartis, en Chicken Bay, waar windsurfers en kitesurfers hun hart kunnen ophalen. Er zijn verschillende plekken waar je lessen kunt nemen of spullen kunt huren. Bekende aanbieders zijn Ion Club en Meltemi. Kitesurfen kun je via Big Dayz.

Ontdek het eiland Saria

Karpathos, Saria | Vakantie Karpathos

Eén Grieks eiland is eigenlijk geen eiland. Je moet juist eilandhoppen als je in Griekenland bent. En tijdens je vakantie op Karpathos kom je heel gemakkelijk op het onbewoonde eilandje Saria. Je kunt mee met een excursie naar Saria vanuit Pigadia en Diafani. Vanaf Pigadia is het nog best een eind varen, maar vanuit Diafani ben je er zo. Saria heeft prachtige grotten die je kunt bezoeken en waar je zelfs doorheen kunt zwemmen. En je kunt de overblijfselen van de stad Nisyros bewonderen. Houd je dan wandelen? Dan mag een wandeling door de kloof op Saria niet op je lijstje ontbreken.

Bezienswaardigheden Karpathos bekijken? Zo gaat dat!

Bezienswaardigheden Karpathos
Bewaar op Pinterest

Top 10 bezienswaardigheden Karpathos | Alle tips voor een vakantie Karpathos

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *