Auto huren Karpathos | Autohuur Karpathos

Auto huren Karpathos: tips

Een weekje luieren aan het zwembad en het strand is heerlijk op Karpathos. Maar dan mis je wel de mooie afgelegen strandjes en prachtige dorpjes van Karpathos. Om de meest bijzondere plekken van het eiland te ontdekken, kun je het beste een auto huren op Karpathos. Bekijk hier de tips voor het huren van een auto en autorijden op Karpathos.

Auto huren Karpathos

Veel vakantiegangers op Karpathos laten het busvervoer van het vliegveld naar hun hotel of appartement gewoon zitten. Zij halen meteen de huurauto op het vliegveld op, zodat ze meteen alle vrijheid hebben. En dat is natuurlijk heerlijk. Maar je kunt ook een paar dagen een auto huren tijdens je vakantie op Karpathos.

3 reden om een auto te huren

Auto huren Karpathos: Olymbos | autohuur Karpathos

  • Er rijden maar beperkt bussen op Karpathos. De meeste bussen vertrekken vanuit Karpathos Stad, Pigadia. De bussen rijden niet vaak. Dus als je verschillende dorpjes en stranden wilt zien op Karpathos is het niet handig om op de bussen te vertrouwen. Met een huurauto ben je veel flexibeler en kun je meerdere bezienswaardigheden in één dag bekijken.
  • Je rijdt naar stadjes en dorpjes waar geen excursies naartoe gaan. Zo is het bijvoorbeeld heel leuk om vanaf Aperi naar Arkassa te rijden en in de bergen door Volada, Othos en Pyles te rijden. 3 prachtig, kleurrijke dorpjes die je lastig op een andere manier kunt leren kennen.
  • De afstanden zijn kort op Karpathos. Dus het is heel gemakkelijk om verschillende dingen met elkaar te combineren tijdens je vakantie. ’s Ochtends kun je bijvoorbeeld naar Olymbos rijden, om ’s middags lekker te relaxen op het prachtige strand van Apella of gewoon terug naar je hotel te rijden voor een middagje aan het zwembad.

Auto huren Karpathos? Dit heb je nodig

  • Een (Nederlands) rijbewijs. Dat lijkt logisch, maar je moet toch echt kunnen bewijzen dat je een rijbewijs hebt. Bij het afhalen van je huurauto moet je ook je paspoort of ID-kaart laten zien.
  • Een creditcard, met pincode, op de naam van de huurder van de auto. Dit is zelfs verplicht in Griekenland.
  • Als je vanuit Nederland een huurauto regelt, hoef je ter plaatse geen extra verzekeringen af te sluiten (bijvoorbeeld voor schade aan glas, banden, bodem of dak), zijn er geen verborgen kosten en mag je een onbeperkt aantal kilometers rijden.
  • Je huurpapieren. Neem je huurpapieren van je huurauto altijd met je mee als je met de auto op pad gaat. In het (onwaarschijnlijke) geval dat je aangehouden wordt, moet je deze papieren kunnen laten zien.

Vakantie Karpathos inclusief huurauto

Vind je het maar niets om alles los te moeten regelen? Begrijpelijk. Dan is het misschien handig om een vakantie Karpathos te boeken met een huurauto erbij. Reisorganisaties zoals Kras en Eliza was here bieden vakanties naar Karpathos aan, inclusief huurauto. Het eigen risico is dan zelfs al afgekocht.

Autorijden op Karpathos? Dit moet je weten

Autorijden op Karpathos is heel gemakkelijk en is niet moeilijk. Het is wel een heuvelachtig eiland, dus dat is even wennen voor ons Nederlanders. Zorg gewoon dat je in een lage versnelling rijdt als je omhoog rijdt, dan komt het vanzelf goed. Er zijn twee hoofdwegen, met aftakkingen naar verschillende dorpjes en stranden. Er zijn een paar dingen om rekening mee te houden:

  • Wil je ook op onverharde wegen rijden? En wil je een auto huren op Karpathos? Dan kun je beter kiezen voor een 4×4. Met een gewone huurauto mag je namelijk niet op de onverharde weg rijden. Een quad huren kan dan natuurlijk ook.
  • In de wat grotere steden op Karpathos, zoals Pigadia, Arkassa en Amoopi, parkeer je op de daarvoor aangegeven parkeerplaatsen. Rijd je naar één van de dorpjes op Karpathos? Dan parkeer je net buiten het dorp, netjes langs de weg. Langs de stranden heb je ook aangegeven parkeerplaatsen.
  • ’s Avonds rijden? Dat is even spannend. Want dorpjes zijn niet goed verlicht. En er zijn geen lantaarnpalen op Karpathos. Rijd alleen met groot licht op als het écht niet anders kan en schakel over op gewoon licht als je een tegenligger hebt.

Tanken op Karpathos

Er zijn maar weinig tankstations op Karpathos. Er zitten er twee op de weg van Pigadia naar Aperi, één op de weg van Pigadia naar Amoopi en één net buiten Arkassa. Het is niet vanzelfsprekend dat de tank van je huurauto vol is als je hem meekrijgt (raar, maar waar). Zorg dat je tank altijd halfvol zit, dan red je het wel een paar dagen. En gooi je auto vol, zodra je een tankstation tegenkomt. Bij het tankstation helpt iemand je bij het tanken. Vertel voor wel bedrag je wilt tanken, dan komt het vanzelf goed. Pinnen kan niet bij elk tankstation, dus zorg dat je cash op zak hebt.

Auto huren op Karpathos? Hier moet je naartoe rijden!

Achata beach

Auto huren Karpathos, Achata Beach | Vakantie Karpathos

Auto huren Karpathos? Dan moet je beslist één van de mooie stranden van Karpathos bezoeken. Apella beach is misschien wel het meest bekend, omdat het al een paar is is uitgeroepen tot het mooiste strand van Europa. Maar stiekem is Achata beach, waarvan de afslag vlak voor Aperi ligt, minstens net zo fijn. Je rijd er via een smal weggetje vol haarspeldbochten naartoe. Eenmaal beneden word je beloond met een helderblauwe zee waarin je heerlijk kunt zwemmen en snorkelen. Er is ook een heel leuke strandtent om te lunchen.

Spoa

Auto huren Karpathos, Spoa | Vakantie Karpatos

Spoa ligt op de weg van Aperi naar het populaire Olymbos en wordt daarom vaak zo maar voorbij gereden. Jammer, want het is een prachtig bergdorpje. Er lijkt altijd een wolk te hangen tegen de heuvel waartegen Spoa is gebouwd en daardoor is het fijn afkoelen in het dorpje. Je zet je huurauto net buiten het dorp weg en gaat te voet verder. Je komt er al snel achter dan de tijd er heeft stil gestaan. Elke bezoeker wordt nog als een vriend begroet. Dwaal door de straatjes vol huizen met bloemen en verschillende mooie kerkjes en kapelletjes. Vanaf Spoa heb je prachtig uitzicht over zee.

Lees alles over Spoa

Finiki

Auto huren Karpathos, lunchen in Finiki | Vakantie Karpathos

Het leuke van een auto huren op Karpathos is, dat je kunt gaan lunchen waar je maar wil. En stiekem moet je tijdens je vakantie toch minstens één keer in Finiki hebben geluncht. Finiki is een prachtig vissersdorpje aan de westkust van het eiland en je kunt hier aan de haven fantastisch lunchen met verse vis. Er zijn verschillende leuke adresjes, zoals Mama Cuisine. Daarna kun je nog even neerploffen en uitbuiken op het kleine strand.

Auto huren Karpathos
Bewaar op Pinterest

Auto huren Karpathos | Autohuur Karpathos, Griekenland

Ontdek Karpathos